Skogen

161022_verksamheten3_250pxDet finns ingen bättre lekplats än naturen! Här finns mystik, spänning, möjligheter att klättra, springa, balansera, utveckla fantasi och en värld att upptäcka. Tillsammans med andra familjedaghem får vi bekanta oss med friluftsfrämjandets naturskolor Skogsknopp, Skogsknytte & Skogsmulle. Genom sånger, ramsor, lekar och sagor närmar vi oss naturen och dess djurliv på ett varsamt och ödmjukt sätt.

Barnen kommer under vintern få prova på att åka skridskor på spolad isbana samt åka längdskidor.

  Skogsknopp
1-2 åringarna
I naturens snubbelvärld träffas de minsta barnen med sina ledare. De kryper runt i skogsdungen och upptäcker med alla sina sinnen och får sin första kontakt med naturen. De sjunger en stump och får höra en ramsa. Efter alla upptäckter tränar de sig på att sätta sig på sittunderlaget innan det är dags för den medhavda matsäcken.
Skogsknytte
3-4 åringarna
Nu är barnen lite äldre och större och de tar sig en liten bit längre bort. De leker och sjunger, matar haren eller ekorren med resterna från matsäcken och blir vänner med myror och maskar. Tillsammans lär de känna det som lever.
Skogsmulle
5-6 åringarna
Mullebarnen går ibland lååångt ut i skogen med sina ledare. Ibland träffar de på Skogsmulle som är barnens vän och fantasifigur. Han känner till allt som händer i skogen. Genom lekar, sånger och olika övningar lär sig mullebarnen att förstå hur allt hänger ihop i naturen.